ΛΙΑ ΚΟΥΔΟΥΝΗ

ΛΙΑ ΚΟΥΔΟΥΝΗ

Η Λία Κουδούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αφού αποφοίτησε ως αριστούχος από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (BS in Business Management and Administration), καθώς στόχος της ήταν πάντοτε η ενασχόλησή της με τον επιχειρηματικό κόσμο. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στον τομέα της Νομικής με ειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο και Δίκαιο Ανταγωνισμού (LLM in Trade & Competition Law), θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις της στον τομέα των επιχειρήσεων αυτή τη φορά από διαφορετική κατεύθυνση. Έπειτα μεταφέρθηκε στην Ελβετία, όπου ολοκλήρωσε το πρόγραμμα κατάρτισης νέων επιχειρηματιών του IMD στη Λωζάνη (Preparing the Next Generations of Leaders, mini-MBA). Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης της στην Ελβετία της δόθηκε η δυνατότητα να συνεργαστεί με κορυφαίους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο και να διευρύνει τις γνώσεις της με καινοτόμες ιδεές από το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Εν συνεχεία επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση. Προτού αναλάβει τα ηνία της ΛΙΑΦΑΡΜ, εργάστηκε σε διάφορες θέσεις σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης. Ανάμεσα στις σπουδαίοτερες συγκαταλέγονται η Εμπορική Διεύθυνση, Διεύθυνση logistics, Διεύθυνση Προμηθειών και τέλος η Οικονομική Διεύθυνση. Η συμμετοχή της και η ενασχόληση της με όλα τα τμήματα της εταιρείας της έδωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα την εμπειρία και τα εχέγγυα να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της ΛΙΑΦΑΡΜ.  Σήμερα έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα εφόδια, εργάζεται με ενέργεια και ενθουσιασμό προκειμένου να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της και να υλοποιήσει το όραμα της, να καθιερώσει τη ΛΙΑΦΑΡΜ ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Από μικρή ηλικία συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες Ιππασίας. Είναι χρυσή πρωταθλήτρια Ελλάδος και χρυσή Βαλκανιονίκης, ενώ έχει συμμετάσχει με πολλές διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Η αγάπη της για τα ζώα μεταφέρεται και στη δουλειά κάνοντας τη ΛΙΑΦΑΡΜ μία επιχείρηση με ευαισθησίες απέναντι στο περιβάλλον και τους μικρούς τετράποδους φίλους μας.

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά . Έχει συντάξει δύο βιβλία, την «Αποτίμηση της Αξίας μιας Επιχείρησης» και «Pros & Cons του Φαρμακευτικού Κόσμου».