ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΟΡΜΟΥ

 

Η Liafarm σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος & Προσαρμογής στην Κλιματική Αλλαγή του Δήμου Θεσσαλονίκης και 80 μαθητές δημοτικών σχολείων συμμετείχε στον εθελοντικό καθαρισμό της ακτής του ενάλιου αρχαιολογικού χώρου Κελλάριου Όρμου, την Παρασκευή 20 &27 Μαΐου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην ετήσια Ευρωπαϊκή Εκστρατεία Καθαρισμού Ακτών, την οποία συντονίζει για την Ελλάδα η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

Στην ενέργεια συμμετέχουν μαθητές από δύο δημοτικά σχολεία της πόλης, το 23ο Δημοτικό Καλαμαριάς και το 3ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου που συμμετέχουν, με θέμα «Φροντίζω τις ακτές της πόλης μου», ενώ πολύτιμοι αρωγοί σε αυτήν αποτελούν οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στόχος της δράσης είναι η βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος της πόλης μας, η ευαισθητοποίηση των πολιτών, η ανάδειξη των βασικών προβλημάτων που παρουσιάζει το παράκτιο περιβάλλον και η προσπάθεια αντιμετώπισής τους.

katharismos dimos