ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

 • Text:

  Για όλους εμάς στη ΛΙΑΦΑΡΜ η κοινωνική υπευθυνότητα και η περιβαλλοντική ευθύνη δεν αποτελεί απλώς μια πρακτική αλλά και θέμα ηθικής.

  Η φιλικότητα στο περιβάλλον είναι μέρος της φιλοσοφίας του Ομίλου μας και έχει ενσωματωθεί απόλυτα στο σχεδιασμό των εγκαταστάσεων. Χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες διαδικασίες και συστήματα προς την κατεύθυνση αυτή:

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

  Ανακύκλωση χάρτινων κιβωτίων και υλικών

  Στον όμιλο μας υπάρχει σύστημα συγκέντρωσης και στη συνέχεια απόρριψης υλικών όπως μπαταρίες αλλά και χάρτινες συσκευασίες.

  Χρήση ηλιακού φωτός για τον φωτισμό των εγκαταστάσεων (solar tubes)

  Στον Όμιλο ΣΤΡΟΥΜΣΑ  έχουν εγκατασταθεί σωλήνες φωτός που λειτουργούν με την ηλιακή ενέργεια. Με την εφαρμογή αυτού του μέσου φωτισμού εξοικονομείται η  ηλεκτρική ενέργεια που θα καταναλωνόταν  για φωτισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε όλες τις καιρικές συνθήκες ακόμα και με την έλλειψη ήλιου, δημιουργώντας ένα ευχάριστο και υγιές  περιβάλλον.

  Το περιβάλλον των εγκαταστάσεων ελέγχεται αυτόματα από σύστημα BMS και η θέρμανση γίνεται με τη χρήση φυσικού αερίου

  Το σύστημα BMS εποπτεύει και ελέγχει όλα τα ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα του κτιρίου όπως είναι η ψύξη, η θέρμανση, ο εξαερισμός, ο φωτισμός, τα συστήματα ενέργειας. Η χρήση φυσικού αερίου συμβάλλει στην περαιτέρω μείωση των αέριων ρύπων. Έτσι, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας, θερμική/οπτική άνεση, περιορισμός του φαινομένου του θερμοκηπίου και συρρίκνωση του εταιρικού αποτυπώματος άνθρακα.

  Eco-friendly μετακινήσεις

  Οι μετακινήσεις μας πραγματοποιούνται με σεβασμό προς τη φύση. Τα οχήματά μας κινούνται με μείγμα καυσίμων φιλικών προς το περιβάλλον ώστε οι παραδόσεις μας να γίνονται με τους ελάχιστους δυνατούς ρύπους. Ο στόλος μας περιλαμβάνει επίσης ηλεκτρικά αυτοκίνητα EcoCar, ο εργονομικός σχεδιασμός των οποίων συμβάλλει σημαντικά στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

 • Photo: Photo
anakiklosi kivotion eco car

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Έχοντας ως στόχο την ουσιαστική συμβολή στο κοινωνικό σύνολο πραγματοποιούμε δράσεις που ωφελούν την κοινωνική βιωσιμότητα. Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι στο επίκεντρο των προσδοκιών και των στόχων μας. Αναγνωρίζουμε πως η φαρμακαποθήκη μας είναι μέλος της κοινωνίας που αλληλοεπιδρά με το εξωτερικό περιβάλλον. Ως εκ τούτου επιδιώκουμε να συμβάλλουμε ενεργά σε αυτό, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης που αναπτύσσονται στο χρόνο.

koinoniki ipefthinotita 01