ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Μίλτος Κουδούνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη στον κλάδο των φαρμάκων με 35 χρόνια εμπειρίας στον Όμιλο Στρούμσα. Ανάμεσα στα ορόσημα της καριέρας του συγκαταλέγεται η εφαρμογή του πρώτου οργανωμένου προγράμματος παραγγελιοληψίας με τη χρήση κεφαλόφωνων το 1988. Το 1995 εγκαθιστά το πρώτο μηχάνημα αυτοματισμού τύπου SDA στις τότε εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην οδό Πτολεμαίων και εν συνεχεία πραγματοποιούνται τα πρώτα δρομολόγια της ΛΙΑΦΑΡΜ στην επαρχία. Την περίοδο εκείνη η ΛΙΑΦΑΡΜ ήταν η μοναδική φαρμακαποθήκη με δρομολόγια εκτός Θεσσαλονίκης. Το 1999 συμμετέχει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της ΛΙΑΦΑΡΜ με το στρατηγικό πλάνο γεωγραφικής εξάπλωσης σε 23 νομούς.  Έχει υπάρξει πρωτοπόρος στον τομέα των logistics με τη συμμετοχή του στο σχεδιαστικό πρόγραμμα της KNAPP για την υλοποίηση της ρομποτικής εγκατάστασης της ΛΙΑΦΑΡΜ το 2005. Η εγκατάσταση αυτή αποτέλεσε το πιο σύγχρονο κέντρο αυτοματισμού στην Ευρώπη. Κομβικό σημείο στην καριέρα του αποτελούν οι συνεχείς επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής με χαρακτηριστικό σημείο την επέκταση των μηχανολογικών εξοπλισμών το 2008 και την εταιρεία να αγγίζει το 98% ποσοστό αυτοματοποίησης. Καθοριστική έχει υπάρξει η συμβολή του και στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της ΛΙΑΦΑΡΜ. Έχει διετελέσει Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΩΝΑΣ ΣΤΡΟΥΜΣΑΣ ΑΕ και της ΛΙΑΦΑΡΜ ΑΕ για περισσότερα από 25 χρόνια. Σήμερα συνεχίζει αδιάκοπα και ακούραστα το έργο του προς την κορυφή έχοντας τα ηνία της επιχείρησης.

Στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια έκανε πρωταθλητισμό στο άθλημα του βόλεϋ. Λατρεύει τη θάλασσα και τις καταδύσεις. Ενώ μέσα στις μεγάλες του αγάπες παραμένει η φροντίδα του κήπου του σε έκταση 40 στρεμμάτων στις εγκαταστάσεις της ΛΙΑΦΑΡΜ.

Μιλάει Ελληνικά και Αγγλικά.

Είναι παντρεμένος με τη Λουκία Στρούμσα και έχει μία κόρη, τη Λία.

Η Λία Κουδούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αφού αποφοίτησε ως αριστούχος από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Σπούδασε Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων (BS in Business Management and Administration), καθώς στόχος της ήταν πάντοτε η ενασχόλησή της με τον επιχειρηματικό κόσμο. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στον τομέα της Νομικής με ειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο και Δίκαιο Ανταγωνισμού (LLM in Trade & Competition Law), θέλοντας να εμπλουτίσει τις γνώσεις της στον τομέα των επιχειρήσεων αυτή τη φορά από διαφορετική κατεύθυνση. Έπειτα μεταφέρθηκε στην Ελβετία, όπου ολοκλήρωσε το πρόγραμμα κατάρτισης νέων επιχειρηματιών του IMD στη Λωζάνη (Preparing the Next Generations of Leaders, mini-MBA). Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης της στην Ελβετία της δόθηκε η δυνατότητα να συνεργαστεί με κορυφαίους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο και να διευρύνει τις γνώσεις της με καινοτόμες ιδεές από το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Εν συνεχεία επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη για να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση. Προτού αναλάβει τα ηνία της ΛΙΑΦΑΡΜ, εργάστηκε σε διάφορες θέσεις σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης. Ανάμεσα στις σπουδαίοτερες συγκαταλέγονται η Εμπορική Διεύθυνση, Διεύθυνση logistics, Διεύθυνση Προμηθειών και τέλος η Οικονομική Διεύθυνση. Η συμμετοχή της και η ενασχόληση της με όλα τα τμήματα της εταιρείας της έδωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα την εμπειρία και τα εχέγγυα να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της ΛΙΑΦΑΡΜ.  Σήμερα έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα εφόδια, εργάζεται με ενέργεια και ενθουσιασμό προκειμένου να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της και να υλοποιήσει το όραμα της, να καθιερώσει τη ΛΙΑΦΑΡΜ ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Από μικρή ηλικία συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες Ιππασίας. Είναι χρυσή πρωταθλήτρια Ελλάδος και χρυσή Βαλκανιονίκης, ενώ έχει συμμετάσχει με πολλές διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Η αγάπη της για τα ζώα μεταφέρεται και στη δουλειά κάνοντας τη ΛΙΑΦΑΡΜ μία επιχείρηση με ευαισθησίες απέναντι στο περιβάλλον και τους μικρούς τετράποδους φίλους μας.

Μιλάει Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά . Έχει συντάξει δύο βιβλία, την «Αποτίμηση της Αξίας μιας Επιχείρησης» και «Pros & Cons του Φαρμακευτικού Κόσμου».

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Διευθύνων Σύμβουλος

Γενικός Διευθυντής

Διεύθυνση Προμηθειών

Διεύθυνση Πωλήσεων

Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών

Οικονομική Διεύθυνση

Διεύθυνση Ανάπτυξης Αγορών

Διεύθυνση Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων

Διεύθυνση Εξαγωγών - Εισαγωγών

Διεύθυνση Πιστωτικού Ελέγχου

Διεύθυνση Διαχείρισης Αγορών

Διεύθυνση Διανομών

Υπεύθυνη Φαρμακοποιός

Τεχνικός Εγκατάστασης

years

26%

των εργαζομένων μας είναι έως 30 ετών

employes

48%

αύξηση εργαζομένων την τελευταία 2ετία

degree

57%

των εργαζομένων μας έχει Πτυχίο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

pie

10 έτη

είναι ο μέσος όρος προϋπηρεσίας στην εταιρεία

women

44%

των εργαζομένων είναι γυναίκες